Welkom op ons bedrijf

In 2023 is Boomkwekerij en Handveredelingsbedrijf Mart Brugel B.V. overgegaan in Boomkwekerij R. van der Horst. Vader Richard (1966) en zoon Rick (1994) staan als vennoten aan het roer van deze onderneming.

Richard richt zich vooral op het handveredelen (het zogenaamde enten), Rick heeft speciale aandacht voor het kweken vanuit zaailingen. Beide mannen hebben een extra zintuig voor het ontdekken en verder ontwikkelen van nieuwe soorten. De focus ligt dan ook zeker op de meer exclusieve soorten zoals Cornus en Liquidambar en het ontdekken van soorten die niet gevoelig zijn voor bijvoorbeeld insecten of groenblijvende soorten.

Het bedrijf ligt centraal en is vanaf de A17 eenvoudig te bereiken.

De kernwoorden voor de onderneming zijn superieure kwaliteit, de noviteiten en uiteraard de exclusieve soorten.

Momenteel worden er zo’n 250 verschillende soorten gekweekt, zowel voor eigen kweek als op contractbasis, waarbij kwaliteit en specialiteiten van groot belang zijn.

Interesse? Neem gerust contact op met ons

Handveredeling door Boomkwekerij R. van der Horst

Het handveredelen is een vak apart, ambachtelijk dus echt alles met de hand. Deze vorm van kweken staat garant voor een goede kwaliteit van de gewenste soorten. Tevens wordt er naar gestreefd om te blijven investeren in verbeteringen en vernieuwingen in het assortiment.

Ons team

Richard van der Horst

Vennoot

Rick van der Horst

Vennoot